13 Temmuz 2020 Çevrimiçi İYS Maddi Hata İtirazı SonuçlarıTüm Duyurular
TEM

Sevgili Öğrencilerimiz,

13 Temmuz 2020 Pazartesi günü yapılan çevrimiçi İYS sonuçları için maddi hata itirazında bulunan öğrencilerimizin sınav süreçleri, IP adresleri ve sınav sistemindeki kayıtları Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından incelenmiştir. İncelemenin sonunda bazı öğrencilerimizin sınavlarında teknik nedenlerden kaynaklanan sorunlar ve yanıtlarında maddi hatalar olduğu tespit edilmiştir. Bunun üzerine aşağıda isimleri bulunan öğrencilerimize sadece bu sınavla sınırlı kalmak ve bir defaya mahsus olmak kaydıyla https://onlinekampus2.yildiz.edu.tr/ platformu üzerinden 28 Temmuz 2020 Salı günü saat 10:00'da tek oturum olarak yapılacak olan çevrimiçi İYS ile bir telafi sınavı verilmesine karar verilmiştir. Öğrencilerimiz bu telafi sınavına girmemeyi tercih ederlerse 13 Temmuz 2020 Pazartesi günü yapılan İYS'deki sınav sonuçları geçerli kabul edilecektir.

28 Temmuz 2020 Salı günü saat 10:00'da tek oturum olarak yapılacak olan telafi sınavına girecek öğrencilerimizin aşağıdaki adımları dikkatlice izlemesi daha pürüzsüz bir sınav süreci yaşanmasını sağlayacaktır.

1. 28 Temmuz 2020 Çevrimiçi İYS'ye girme hakkı olan öğrencilerin YTÜ Çevrimiçi Sınav Sistemi'ne otomatik olarak kayıtları yapılmıştır.

2. 27 Temmuz 2020 Pazartesi saat 17:00'a kadar muafiyet belgesi veren öğrenciler sınav listelerinden çıkarılacak olup sınava giremeyeceklerdir.

3. Çevrimiçi  İYS'de Safe Exam Browser uygulaması kullanılmayacaktır ve herhangi bir şifreli ayar dosyası gönderilmeyecektir.

4. Sınav 28 Temmuz 2020 Salı günü saat 10:00 ve 13:00 arasında cevaplanabilecektir. Süre bitiminde sistem sınavı otomatik olarak kapatacaktır. Sınav bitiş saati olan 13.00'dan önce tüm soruları işaretlemiş olmanız gerekmektedir. Sistem verilen her yanıtı otomatik olarak kaydettiği için yanıtları sisteme kaydetmek için sınav sonrasında herhangi bir ek süre verilmeyecektir.

5. Sınavda yanlış sorular doğruyu götürmeyeceği için tüm soruları cevaplamanız yararınıza olacaktır.

6. Çevrimiçi İYS sınavı için YTÜ Çevrimiçi Sınav Sistemi'ne https://onlinekampus1.yildiz.edu.tr/ adresini kullanarak PREPSIS kullanıcı adı ve şifrenizle girebilirsiniz.

7. Sisteme girdikten sonra sol taraftaki menülerden “Sınav Aktivitelerim” linkinden 28 July 2020 - Interinstitutional Placement EPE isimli sınavı göreceksiniz. Sınavınızın başlangıç gün ve saati gelince sınavınızı başlatabilirsiniz. Sınavdan önce mutlaka bu siteyi ziyaret ederek sisteme girip giremediğinizi kontrol etmeniz gerekmektedir.

8. Eğer sisteme giremiyorsanız kullanıcı adı ve/veya prepsis şifreniz hatalı demektir. Sisteme giriş için PREPSIS kullanıcı adınız @std.edu.tr uzantılı e-postanızın ön ekidir. (@ işaretine kadar olan kısımdır.)  Şifre ile ilgili problem yaşıyorsanız uzem@yildiz.edu.tr adresine öğrenci kimliğinizin ön yüzünün resmini göndererek yeni bir şifre talebinde bulunabilirsiniz.

9. Sınav sırasında yaşadığınız sonunlar için uzem@yildiz.edu.tr adresine başvurabilirsiniz.

Çalışmalarınız, sabrınız ve desteğiniz için teşekkür eder, başarılı ve sağlıklı günler dileriz.

Temel İngilizce Bölüm Başkanlığı

28 Temmuz 2020 Salı günü saat 10:00'da yapılacak olan çevrimiçi telafi İYS'si öğrenci listesi

24- 7- 2020