14 EYLÜL 2021 İNGİLİZCE YETERLİLİK SINAVI SALON İLANI DUYURUSUTüm Duyurular

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

TEMEL İNGİLİZCE BÖLÜMÜ

14 EYLÜL 2021 İNGİLİZCE YETERLİLİK SINAVI DUYURUSU

Üniversitemizi yeni kazanmış  %30 ve üzeri İngilizce eğitim veren bölümlere kayıt yaptıran öğrencilere ve beklemeli öğrencilere yönelik  İngilizce Yeterlik Sınavı (İYS) 14 EYLÜL 2021 tarihinde DAVUTPAŞA Yerleşkesinde uygulanacaktır.

Sınav Saati:

1. Oturum:   10.00 – 11.40 – Sınav Süresi: 100 dakika

2. Oturum:   12. 45 -  13.30 – Sınav Süresi: 45 dakika

İngilizce Yeterlilik Sınavı DAVUTPAŞA kampüsünde YÜZ YÜZE yapılacaktır.

İYS’YE GİRİŞ İÇİN GEREKEN BELGELER:

Öğrencilerimizin sınava girebilmeleri için AŞAĞIDA BELİRTİLEN BELGELERİN HER İKİSİNİN DE YANLARINDA BULUNMASI GEREKMEKTEDİR.

1. Üniversite kimlik kartı (YEK Kartı) / Ön kayıt belgesi / Geçici sınav giriş belgesi

İngilizce Yeterlik Sınavına girecek öğrencilerin (e-Devlet üzerinden ve üniversitemize şahsen gelerek bireysel kayıt yaptıran öğrencilerimizin) üniversitemiz Öğrenci Bilgi Sistemi’ne (https://obs.yildiz.edu.tr/oibs/ogrsis/ogr_on_kayit_op.aspx) girerek açılan ekran üzerinden öğrenci bilgi formunu doldurmaları ve bu belgeyi sistem üzerinden yazdırarak sınava gelirken yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

Öğrencilerin İYS Sınavına resimli bilgi formları ile katılmaları zorunludur.

2. Resmi kimlik belgesi (TC Kimlik Kartı, TC kimlik numarası bulunan Nüfus Cüzdanı, Ehliyet ya da  Pasaport/Yabancı öğrenciler için Mavi kart)

• Öğrencinin yanında yukarıda belirtilen belgelerden birinin bulunmaması durumunda tutanak tutulması koşuluyla öğrenci sınava alınabilecektir.

• Bu belgelerden hiçbirinin öğrencinin yanında bulunmaması durumunda öğrenci sınava alınmayacaktır.

• Paso / İETT Taşıma kartı kimlik belgesi olarak geçerli değildir.

Covid-19 tedbirleri kapsamında kampüse HES koduyla giriş yapmanız gerekmektedir.

Kampüs girişinde oluşabilecek yoğunluk sebebiyle öğrencilerimizin sınav başlama saatinden 1 saat önce kampüste bulunmaları önem arz etmektedir.

Sınava girecek öğrencilerimizin listesine ve sınav yerlerine aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz:

LISTE 1 BEKLEMELI OGRENCILER

LISTE 2 YKS ILE YERLESEN OGRENCILER

• Sınava geç gelen öğrencilere ek süre verilmeyecektir. Sınav başladıktan sonraki ilk 30 dakika içerisinde salona gelen öğrenciler sınava kabul edilecek fakat sonrasında hiçbir öğrenci sınav salonuna alınmayacaktır. Sınav başladıktan sonraki ilk 30 dakika içerisinde öğrencilerin sınav salonundan ayrılmaları yasaktır.

• Herhangi bir kişisel ihtiyaç gerekçesiyle öğrencilerin sınav salonundan ayrılmalarına izin verilmeyecektir.

• İlk oturuma katılan tüm öğrencilerimizin öğleden sonra gerçekleşecek olan ikinci oturuma da katılmaları gerekmektedir.
  • Öğrenciler optik forma doldurdukları bilgilerin doğruluğundan emin olmalıdır.

• Optik form üzerinde yapılacak bütün kodlamalar ve yazılar KURŞUN KALEM ile yapılmalıdır, öğrencilerin sınava gelirken yanlarında kurşun kalem ve silgi bulundurmaları gerekmektedir.

Başarılar dileriz,

Temel İngilizce Bölüm Başkanlığı