2019-2020 Akademik Yılı için YTÜ'nün Tam ve Kısmi İngilizce Bölümlerini Tercih Edecek Öğrenciler için Hatırlatma ve Uyarı : İNGİLİZCE YETERLİK SINAVI'NA (İYS) GİRMEZSENİZ NE OLUR ?Tüm Duyurular
AĞU

Temel İngilizce Bölümünün düzeylerinden sizin dil düzeyinize uygun olana yerleşmenizi sağlayan İngilizce Yeterlik Sınavı (İYS) hazırlık eğitimine girişte siz yeni kayıt olacak öğrencilerimiz için hayati önemde bir sınavdır. Her akademik yıl sonunda yapılan Haziran İYS'sinden istediğiniz sonucu almanız en az sene içindeki performansınız kadar akademik yıl başında yapılan İYS'de doğru bir düzeye yerleşmeniz ile mümkündür.

AKADEMİK YIL BAŞINDA YAPILAN İNGİLİZCE YETERLİK SINAVI'NA (İYS) GİRMEZSENİZ NE OLUR ?

* Gerçek dil düzeyinize uygun olmayan bir sınıf ve düzeye yerleşirsiniz.

* Düzeyiniz doğru belirlenemez ve motivasyonunuz düşer. Böylece devamsızlık yaparsınız ve dönem sonundaki İYS'ye giremezsiniz.

* B1 ve B1+ düzeyine yerleşme şansınızı ve güz dönemi sonunda bölümünüze geçme hakkınızı kaybedersiniz.

20- 8- 2019