26-29 Eylül 2020 Tarihlerinde Gerçekleşecek Olan Seviye Tespit Sınavı HakkındaTüm Duyurular

15-18-19-21 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen İngilizce Yeterlik Sınavı (İYS) sonuçlarına göre başarısız olan öğrenciler 5 Ekim 2020 tarihinde başlayacak olan İngilizce hazırlık programında öğrenim göreceklerdir. Bu öğrencilerin daha uygun seviyedeki sınıflara yerleştirilmesi için aşağıdaki bağlantıdan ulaşabileceğiniz seviye tespit sınavı kullanılacaktır. Sınava katılmanız zorunlu değildir, fakat size en uygun seviyede İngilizce öğrenimi görmeniz ve hazırlık programından üst düzey verim almanız adına sınava katılmanız tavsiye edilmektedir. Seviye tespit sınavına katılmadığınız takdirde almış olduğunuz İYS sonucunuza göre bir seviyeye yerleştirileceksiniz. Seviye Tespit Sınavına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

Seviye Tespit Sinavi

Testi 26 Eylül 2020 Cumartesi günü saat 12:00 ve 29 Eylül 2020 Salı 17:00 arası cevaplayabilirsiniz. Daha sonra test erişime kapatılacaktır. Sınava erişmek için Gmail hesabınızın olması gerekmektedir.

Sınav sırasında hakkında fikir sahibi olmadığınız ya da cevaplayamayacağınız soruları boş bırakmanız ve sınavı şu anki İngilizce seviyenizi şeffaf bir şekilde ortaya çıkaracak şekilde çözmeniz çok önemlidir. Aksi takdirde size uygun olmayan bir seviyede İngilizce hazırlık öğrenimine başlayıp programdan gereken verimi alamama durumu söz konusu olabilecektir. Her soru 1 puandır. Yanlış cevaplarınız doğru cevaplarınızı etkilemeyecektir.

Seviye Tespit Sınavı sonunda istatistiksel olarak yapılan analizlere göre her düzey için puan aralıkları belirlenecek olup öğrenciler aldıkları puana göre düzeylere yerleştirilecektir. Daha sonra bireysel talepler vb. göz önünde bulundurularak seviye değişikliği yapılamayacaktır.

TEMEL İNGİLİZCE BÖLÜM BAŞKANLIĞI

25- 9- 2020