27 Ocak 2021 Çevrimiçi İYS DuyurusuTüm Duyurular

Sınav Süresi               : 120 dakika

Sınav Platformu         : https://online.yildiz.edu.tr

SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ

1. Sınava masaüstü, tablet, akıllı telefon veya dizüstü bilgisayar ile giriş yapılabilecektir.

2. Sınava giriş USIS kullanıcı adı ve şifresi ile yapılacaktır. Şifresini ya da kullanıcı adını bilmeyen / hatırlamayan öğrencilerimiz, bilgiislem@yildiz.edu.tr adresine öğrenci kimlik belgelerinin ön yüzünün fotoğrafını e-posta atarak yeni şifre talebinde bulunabilir ya da kullanıcı adlarını öğrenebilirler.

Sınava girecek öğrencilerimizin listesine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

27 OCAK 2021 IYS- SINAV ILANI

3. Sınav sırasında internet, elektrik vb. kesintisi yaşanması durumunda sınav süresi içerisinde sınava kaldığınız yerden devam etmek mümkün olacaktır ancak ek süre tanınmayacaktır. Sınav esnasında yaşadığınız teknik sorunlar ile alakalı uzem@yildiz.edu.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Bu gibi teknik sebeplerden dolayı sınava giremeyen, sınavını tamamlayamayan yada sınav sonucuna itiraz edecek öğrencilerimizin, sınav sonuçları açıklandıktan sonraki 3 iş günü içerisinde aşağıdaki dilekçe örneğini doldurarak Temel İngilizce Bölüm Başkanlığı'na gönderip mazeret sınavına girme talebinde bulunması gerekmektedir.

Fakülte-Yüksekokul Öğrenci Genel Dilekçe Formu

4. Sınav sistemine Google Chrome tarayıcısı üzerinden giriş yapılması gerekmektedir.

5. “Sınavı Bitir“ butonunu kullanarak sınavı sonlandırmanız durumunda sınav sonlanacak ve tekrar giriş yapılamayacaktır.

6. Sorular tek tek ekrana gelecek ve cevaplanan soru otomatik olarak kaydedilecektir. Cevaplanan/Görüntülenen sorulara geri dönülebilecektir. İşaretlenen soruların numara tablosundaki rengi değişmektedir.

7. Sınav süresince öğrencinin sisteme giriş kayıtları tutulacak olup hangi IP’den bağlandığı, IP değişikliği olup olmadığı ve gerçek bir sistem arızası yaşanıp yaşanmadığı izlenecektir.

8. 3 ya da daha fazla farklı IP adresinden sisteme girişi tespit edilen öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır.

9. Sınavdan alacağınız puan verilen doğru yanıtlar üzerinden hesaplanacağı ve yanlış yanıtlardan puan kesintisi olmayacağı için tüm soruları cevaplamanız yararınıza olacaktır. Tüm soruları yanıtladığınızdan ve hiçbir sorunun yanıtsız kalmadığından emin olunuz.

10. Not alarak dinleme kısmı için yanınızda boş bir beyaz kâğıt ve kalem ile kulaklık veya bilgisayarda takılı bir hoparlör olmalıdır.

11. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 27 Mayıs 2020 tarihinde yapılan duyuruda, dijital ortamlara erişimi olmayan öğrencilerin, bulunduğu yerdeki üniversite birimleri öncelikli olmak üzere gerektiği takdirde Millî Eğitim Bakanlığı ve diğer kamu kurumlarının bilgisayar ve internet olanaklarına erişebilecekleri duyurulmuştur.

12. Bu kapsamda dijital ortamlara erişimi olmayan öğrencilerimizin sınavını sorunsuz ve güvenli bir şekilde tamamlayabilmesi için bulunduğu yerdeki (başta üniversite birimleri olmak üzere) en yakın kamu kurumu ile iletişime geçmeleri gerekmektedir.

13. Dijital ortamlara erişim olmayan öğrencilerimiz bulundukları bölgedeki Üniversite, Millî Eğitim Bakanlığı ve diğer kamu kurumlarının bilgisayarlarını ilgili birimlerden kimlik kartı ibrazı yolu ile randevu alarak kullanabileceklerdir.

14. Evinizde değil de böyle bir ortamda sınava girecekseniz yanınızda kişisel el dezenfektanınızı taşımanız, mutlaka maske takmanız ve sosyal / fiziki mesafeye dikkat etmeniz gerekmektedir.

15. Sınav sonuçları tüm sınav sürecinin ve kontrollerin tamamlanmasından sonra USIS (http://usis.yildiz.edu.tr/) üzerinden açıklanacak olup YDYO internet sitesinden toplu ilan veya kişiye özel duyuru yapılmayacaktır.

Başarılı ve sağlıklı günler dileriz.

Temel İngilizce Bölüm Başkanlığı

25- 1- 2021