28 Temmuz 2020 Kurumlar Arası Yatay Geçiş İYS hakkındaTüm Duyurular
TEM

Kurumlar arası yatay geçiş için İYS, YTÜ Çevrimiçi Sınav Sistemi üzerinden 28 Temmuz 2020 Salı günü saat 10:00'da günü tek oturum olarak yapılacaktır. Çevrimiçi İYS'ye ilişkin sürecin bazı adımları, tarih ve saatleri aşağıdadır. Bu adımları dikkatlice izlemeniz daha pürüzsüz bir sınav süreci yaşanmasını sağlayacaktır.

1. 28 Temmuz 2020 Kurumlar Arası yatay geçiş için yapılacak Çevrimiçi İYS'ye girme hakkı olan öğrencilerin YTÜ Çevrimiçi Sınav Sistemi'ne kayıtları otomatik olarak yapılmıştır.

2. Sınav 28 Temmuz 2020 Salı günü saat 10:00 ve 13:00 arasında cevaplanabilecektir. Süre bitiminde sistem sınavı otomatik olarak kapatacaktır. Sınav bitiş saati olan 13.00'dan önce tüm soruları işaretlemiş olmanız gerekmektedir. Sistem verilen her yanıtı otomatik olarak kaydettiği için yanıtları sisteme kaydetmek için sınav sonrasında herhangi bir ek süre verilmeyecektir.

3. Sınav Dilin Kullanımı, Okuduğunu Anlama ile Dinleme bölümlerinden oluşmaktadır ve 65 çoktan seçmeli soru sorulacaktır. Dinleme bölümündeki not alma soruları için yanınızda bir boş kağıt ve kalem olmalıdır. Dinleme bölümü için kulaklık kullanılması tavsiye edilir. Sınav sonunda 75 puan üzerinden alınan not 100’lük sisteme çevrilecektir. Sınavda yanlış sorular doğruyu götürmeyeceği için tüm soruları cevaplamanız yararınıza olacaktır.

4. Çevrimiçi İYS için YTÜ Çevrimiçi Sınav Sistemi'ne https://onlinekampus1.yildiz.edu.tr/ adresini kullanarak giriş yapabilirsiniz. Kullanıcı adı T.C. Kimlik Numarası, şifreniz de adınızın ve soyadınızın ilk harfi ile T.C. Kimlik Numaranızın ilk 5 hanesidir. Örnek: JD12345

5. Sisteme girdikten sonra sol taraftaki menülerden “Sınav Aktivitelerim” linkinden 28 July 2020 - Interinstitutional Placement EPE isimli sınavı göreceksiniz. Sınavınızın başlangıç gün ve saati gelince sınavınızı başlatabilirsiniz. Sınavdan önce mutlaka bu siteyi ziyaret ederek sisteme girip giremediğinizi kontrol etmeniz gerekmektedir.

6. Eğer sisteme giremiyorsanız kullanıcı adı ve/veya şifreniz hatalı demektir. Şifre ile ilgili problem yaşıyorsanız bilgiislem@yildiz.edu.tr adresine öğrenci kimliğinizin ön yüzünün resmini göndererek yeni bir şifre talebinde bulunabilirsiniz.

7. Sınav sırasında yaşadığınız sonunlar için yine uzem@yildiz.edu.tr adresine başvurabilirsiniz.

Temel İngilizce Bölüm Başkanlığı

24- 7- 2020