BAŞBAKANLIK İLETİŞİM MERKEZİ?NE (BİMER) 2015 GİRİŞLİ HAZIRLIKTAN BEKLEMELİ ÖĞRENCİLERİN VERMİŞ OLDUKLARI 22/23/24.09.2016 TARİHLİ TOPLU MATBU DİLEKÇELERE CEVABEN DUYURUTüm Duyurular
EKİM

BAŞBAKANLIK İLETİŞİM MERKEZİ’NE (BİMER) 2015 GİRİŞLİ HAZIRLIKTAN BEKLEMELİ ÖĞRENCİLERİN VERMİŞ OLDUKLARI 22/23/24.09.2016 TARİHLİ TOPLU MATBU DİLEKÇELERE CEVABEN DUYURU

2015 girişli hazırlıktan beklemeli öğrencilerin toplu olarak matbu halde vermiş oldukları dilekçelere istinaden söz konusu talepler değerlendirilmiştir. Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Senatosu’nun 26.01.2012 gün ve 01 sayılı toplantısının 02 sıra sayılı karar ekinde belirtilen Yabancı Diller Yüksekokulu (YDYO) Öğretim ve Sınav Yönergesi’ne göre 2015 girişli hazırlıktan beklemeli öğrencilerin 2016 Eylül, 2017 Ocak, Haziran ve Eylül olmak üzere 4 sınav hakkı bulunmakta olup, 1 Eylül 2016 tarihli İYS ile ilk haklarını kullanmış olmaktadırlar. Ayrıca hazırlık eğitimi süresince öğrencilerin YTÜ senatosunun İYS’ye eşdeğer kabul ettiği ulusal ve uluslararası sınavlardan hazırlık öğretiminden muafiyet için gereken puanı belgelemeleri durumunda lisans eğitimine başlama imkânı da bulunmaktadır.

YDYO’nun tüm uygulamaları YTÜ Senatosu tarafından belirlenen YTÜ Lisans Yönetmeliği ve YDYO Öğretim ve Sınav Yönergesi’ne göre uygun olarak yürütülmektedir. YDYO Müdürlüğünün öğrencilerin mağduriyetine sebep verecek keyfi uygulamaları bulunmamaktadır. Yapılan bütün sınavlarda başarılı öğrenciler olduğu gibi başarısızlık yaşayanların olması da eğitim öğretim sürecinin doğal bir parçasıdır. Öğrencilerimizin başarısı bizlerin de başarısı olarak addedilebileceği için YDYO uygulamaları her daim başarıyı artırmak üzerine odaklanmaktadır. Size tanınan bütün imkânlar çerçevesinde dilekçelerinizde belirttiğiniz mağduriyetinizi anlamakla beraber, söz konusu mağduriyetin YDYO uygulamalarından kaynaklanmadığı, şahsi akademik performansınızın yetersizliği sebebiyle meydana geldiği anlaşılmaktadır. Bu nedenle dilekçelerde talep edildiği üzere, YTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından 2015 girişli hazırlıktan beklemeli öğrencilere ekstra bir sınav hakkı tanınması mümkün değildir. 2015 girişli Hazırlıktan beklemeli öğrencilere kalan sınav haklarında başarılar diler, Üniversitemizde verimli bir eğitim-öğrenim deneyimi temenni ederiz.

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKUL MÜDÜRLÜĞÜ

24- 10- 2016