MODERN DILLER DERSLERI HAKKINDA ONEMLI BILGILENDIRMETüm Duyurular

Kıymetli Öğrencimiz,

Modern Diller Bölümü tarafından yürütülmekte olan İngilizce derslerine ilişkin önemli bilgilendirmeler aşağıdaki gibidir. Dikkatle okuyup belirtilen hususlara özen göstermenizi rica ederiz.

• Dersler 24 Eylül Pazartesi itibariyle başlayacak ve yoklama alınacaktır. Lütfen ilk derse ders kitabınızı/materyalinizi almış olarak geliniz.

• MDB1031/MDB1131 İleri İngilizce 1 ders kitabı Leap 3 (New Edition) Reading & Writing (Pearson), Davutpaşa YDYO binamızda açılacak olan stantta ve Beşiktaş yerleşkesindeki Yeni Teknik Kırtasiye’de (Makine Fakültesi A Blok altında [B Blok girişinde solda] bulunan kırtasiye ve copy center) 24 Eylül Pazartesi gününden itibaren satışta olacaktır. İkinci dönem İleri İngilizce 2 dersinde de aynı kitaba devam edilecektir. Satış en fazla iki hafta sürecektir. Derse orijinal ders kitabı ile gelmeniz esastır.

• MDB2051 İngilizce Okuma ve Konuşma ders materyali için ana satış noktası Davutpaşa YDYO binası bodrum katta (-1) bulunan fotokopi merkezi olup Beşiktaş yerleşkesinde de Yeni Teknik Kırtasiye’de (Makine Fakültesi A Blok altında [B Blok girişinde solda] bulunan kırtasiye ve copy center) materyal satışı yapılacaktır. Ders materyali renkli basımdır, siyah-beyaz basım/çoğaltım yapılmayacak ve siyah beyaz fotokopi ile çoğaltılmış materyaller kabul edilmeyecektir.

• MDB1051/MDB1091 İngilizce 1 ders kitabı Pioneer Elementary (MM Publications) Davutpaşa YDYO binamızda açılacak olan stantta 24 Eylül Pazartesi gününden itibaren satışta olacaktır. Uzaktan eğitim grupları da aynı kitabı takip edecek ve ikinci dönem İngilizce 2 dersinde de aynı kitaba devam edilecektir. Satış en fazla iki hafta sürecektir. Derse orijinal ders kitabı ile gelmeniz esastır.

• 21 Eylül 2018 günü ekle-sil işlemlerinin tamamlanmasıyla, kapanan gruplar nedeniyle açılan grupların numaraları ve derslik bilgilerinde değişiklikler söz konusu olabilir. Kapatılan gruptaki öğrenciler aynı gün ve kuşaktaki başka bir gruba aktarılırlar. Bu nedenle ders kayıtları bittikten sonra mutlaka güncel grup numaralarınızı USIS üzerinden kontrol etmeniz gerekmektedir.

• Kapatılan grubun kuşağında aktarma yapılabilecek başka bir grup yoksa grup tamamen kapatılır. Bu gruba kaydolmuş öğrenciler kendi bölümlerine dilekçe ile başvurarak kapatılan gruptan kayıtlarını sildirmeli ve (varsa) programlarına uygun başka bir gün ve kuşaktaki bir gruba aktarılmayı talep etmelidirler.

• Dönem boyunca yapılacak duyuruları ve ek ders malzemelerini ybd.yildiz.edu.tr adresinden takip edebilirsiniz. Derslerle ilgili genel bilgi ve ek materyallere Modern Diller Bölümü – Öğrenci sekmelerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

• İngilizce ve Almanca derslerine ek olarak açılması planlanan seçmeli yabancı dil derslerine ilişkin talep anketi düzenlenmiştir. Öğrenci görüş ve talepleri belirleyici olacağından aşağıdaki linke tıklayarak ankete katılmanız önemle rica olunur.

Hepinize güzel bir dönem dileriz.

Modern Diller Bölüm Başkanlığı

22- 9- 2018