PREPSİS Üzerinden Uzaktan Öğretim Hakkında Önemli DuyuruTüm Duyurular
MART

Sevgili Öğrencilerimiz,

30 Mart’ta PREPSIS üzerinden başlayacak uzaktan eğitime ilişkin dikkat edilmesi gereken bazı noktalar aşağıdadır. Bu konulara dikkat etmeniz yaşanacak birçok sorunu çözecektir.

1. Dersinizden en az 6-7 dakika önce PREPSIS’e giriş yapın.

2. Sol tarafta Distant Learning adında bir sekme göreceksiniz. Bu sekmeye tıklayın.

3. Haftalık ders programınızı göreceksiniz.

4. Dersinizden 5 dakika önce “Join Virtual Classroom” butonuna tıklayın.

5. Açılan pencerede mikrofon katılımını seçip mikrofonunuzu test edin. Sisteme yük getirmemek için hemen kameranızı açmayın.

6. Sanal sınıfta öğretmeninizi ve diğer arkadaşlarınızı göreceksiniz.

7. Eğer sınıftan çıkarsanız tekrar girmek için aynı süreci izleyin.

8. Uzaktan eğitim ile yapılan dersleri daha sonra sistemden tekrar izlemeniz mümkün olacaktır.

9. Uzaktan eğitim ile yapılan derslerde yoklama alınmamaktadır ama derslere canlı olarak bağlanmanız ve devam etmeniz dil becerilerinizin kaybolmaması için sizin avantajınıza olacaktır.

10. Olağanüstü koşullardan geçtiğimiz bu dönemde hayata geçirilen bu sistemin ilk haftasında birtakım zorluklar ve aksaklıklar olması kaçınılmazdır. Bu nedenle bu konuda sabırlı olmanızı bekliyoruz.

11. Bu hafta videolar ile paylaşılan dersler 30 Mart-3 Nisan haftasında yeniden yapılarak telafi edilecektir.

Uzaktan Öğretim Süresince Öğrencilerimizin Uyması Gereken Kurallar

Değerli öğrencilerimiz, öncelikle her birinize ve ailelerinize sağlıklı günler diler, okuldan uzak kaldığınız bu süreçte uzaktan öğretimin sizin derslerden geri kalmamanız için yapıldığını hatırlatmak ve sizlerden bu süreçte uymanızı beklediğimiz kuralları belirtmek isteriz:

1. Sistem tarafından her ders, tekrar izlemeniz ve çalışmanız için kayıt altına alınmaktadır, bunun dışında dersi bireysel olarak kayıt altına almanız -sistemde kayıtlı ders videolarının kısmen ya da tamamen başka bir platformda, sosyal medyada, sohbet ağlarında paylaşılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca kesinlikle yasaktır.

2. Sisteme girdikten sonra kendi mikrofonlarınızı dersi veren öğretim görevlisi izin vermedikçe sessiz konumda tutunuz, ders süresince söz verilmedikçe yankı ve gürültüyü önlemek için mikrofonlarınızın kapalı olduğundan emin olunuz. İletişimi kolaylaştırmak için konuşmak isterseniz elinizi kaldırıp söz isteyiniz.

3. Sisteme yük olmaması için kameralarınızı dersin başında açmayınız, dersi veren öğretim görevlisi ders sırasında sizi yönlendirecektir.

4. Bilgisayarınızın olduğu odanın olabildiğince sessiz olmasına dikkat ediniz, dersi veren öğretim görevlisi size söz verdiğinde dışarıdan gelen sesler sistemde herkese ulaşmaktadır, bunu göz önünde bulundurunuz ve hassasiyet gösteriniz.

5. Ders saatinizden önce ders materyallerinizi yanınızda hazır tutunuz, ders sırasında dinlediklerinizi not almak için not defterinizin ve kaleminizin de hazır bulunması sizin için faydalı olacaktır.

6. Sistemdeki katılımcılara açık sohbet kısmına ders dışında herhangi bir konuda yazmayınız. Ders hakkında yazdıklarınızı İngilizce yazınız. Kibar ve saygılı bir üslup benimseyiniz, incitici ve kaba ifadelerden kesinlikle kaçınınız, yazdıklarınızın sınıf arkadaşlarınız ve dersi veren öğretim görevlisi tarafından okunduğunun ve sistem tarafından kayıt altına alındığının, yazdıklarınızdan sorumlu olduğunuzun bilinciyle hareket ediniz.

7. Söz almak isterseniz sohbet kısmından İngilizce olarak bunu belirtebilirsiniz ya da el kaldır simgesine basabilirsiniz, dersi veren öğretim görevlisi size söz verecektir.

8. Size söz verildiğinde kibar ve saygılı bir üslup benimseyiniz ve sorulan soruya İngilizce olarak cevap veriniz.

9. Dersi veren öğretim görevlisinin yönlendirmelerini ders sırasında lütfen takip ediniz.

YTÜ YDYO Müdürlüğü

29- 3- 2020