TEMEL İNGİLİZCE BÖLÜMÜ SPEAKING SINAVI DUYURUSUTüm Duyurular

22.06.2021 Salı / 10:00

Sınav Platformu         https://online.yildiz.edu.tr

SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ

1. Sınava masaüstü, tablet, akıllı telefon veya dizüstü bilgisayar ile giriş yapılabilecektir.

2. Sınava giriş USIS kullanıcı adı ve şifresi ile yapılacaktır. Şifresini ya da kullanıcı adını bilmeyen / hatırlamayan öğrencilerimiz, bilgiislem@yildiz.edu.tr adresine öğrenci kimlik belgelerinin ön yüzünün fotoğrafını e-posta atarak yeni şifre talebinde bulunabilir ya da kullanıcı adlarını öğrenebilirler.

3. Sınav sistemine Google Chrome tarayıcısı üzerinden giriş yapılması gerekmektedir.

4. Sınav süresince öğrenciler mikrofonlarını açık tutmak zorundadırlar.

5. Sınav esnasında yaşadığınız teknik sorunlar ile alakalı hızlıca uzem@yildiz.edu.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Herhangi bir teknik sebepten dolayı öğrencinin sınava giremediğini ya da sınavını tamamlayamadığını ispat etmesi durumunda ilgili belgeleri aşağıdaki dilekçe örneğini doldurarak Temel İngilizce Bölüm Başkanlığı'na gönderip mazeret sınavına girme talebinde bulunması gerekmektedir.

FR-0609-Fakülte-Yüksekokul Öğrenci Genel Dilekçe Formu

6. Tüm öğrencilerin sınav günü ve saatinde kendi sınıflarında hazır şekilde bulunmaları gerekmektedir.

7. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 27 Mayıs 2020 tarihinde yapılan duyuruda, dijital ortamlara erişimi olmayan öğrencilerin, bulunduğu yerdeki üniversite birimleri öncelikli olmak üzere gerektiği takdirde Millî Eğitim Bakanlığı ve diğer kamu kurumlarının bilgisayar ve internet olanaklarına erişebilecekleri duyurulmuştur.

8. Bu kapsamda dijital ortamlara erişimi olmayan öğrencilerimizin sınavını sorunsuz ve güvenli bir şekilde tamamlayabilmesi için bulunduğu yerdeki (başta üniversite birimleri olmak üzere) en yakın kamu kurumu ile iletişime geçmeleri gerekmektedir.

9. Dijital ortamlara erişim olmayan öğrencilerimiz bulundukları bölgedeki Üniversite, Millî Eğitim Bakanlığı ve diğer kamu kurumlarının bilgisayarlarını ilgili birimlerden kimlik kartı ibrazı yolu ile randevu alarak kullanabileceklerdir.

10. Evinizde değil de böyle bir ortamda sınava girecekseniz yanınızda kişisel el dezenfektanınızı taşımanız, mutlaka maske takmanız ve sosyal / fiziki mesafeye dikkat etmeniz gerekmektedir.

11. Sınav sonuçları tüm sınav sürecinin ve kontrollerin tamamlanmasından sonra PREPSIS (http://prepsis.yildiz.edu.tr/) üzerinden açıklanacak olup YDYO internet sitesinden toplu ilan veya kişiye özel duyuru yapılmayacaktır.

12. Sınav esnasında yaşadığınız herhangi bir sorun olduğunda hızlı bir şekilde sınıfınızın Danışman Öğretim Elemanı (MAIN TEACHER) ile iletişime geçip, sorununuzu bildiriniz.

Başarılı ve sağlıklı günler dileriz.

Temel İngilizce Bölüm Başkanlığı

20- 6- 2021