Uzaktan Eğitim Derslerine Katılım Hakkında Önemli DuyuruTüm Duyurular
MAY

Sevgili Öğrencilerimiz,

COVID-19 küresel salgını ile hem siz hem bizler belirsizliklerle ve daha önce deneyimlemediğimiz ve de öngöremediğimiz bir süreç yaşıyoruz. Bu süreç hepimiz için birçok bağlamda bizlere pek çok büyük değişikliği ve yeniliği yaşatıyor. Yabancı Diller Yüksekokulu olarak bu süreçte YTÜ misyon ve vizyonuna uygun bir şekilde asli görevimiz olan sizlerin eğitimi ve başarısı için imkanlarımız dahilindeki her şeyi yapıyoruz. Modern Diller Bölümü için 23 Mart ve Temel İngilizce Bölümü için de 30 Mart’ta başlayan uzaktan eğitim sürecine öğretmenlerimizin özverili çalışmaları ile başladık. Yaşanan bazı teknik sorunların hızla giderilmesi için üniversitemizin de desteği ile ciddi çalışmalar yaptık. Unutmamalısınız ki eğitim hayatınızın içinde bulunduğumuz süreçten en az etkilenmesi için hem sınıfta hem sınıf dışında sürekli çalışan bir öğretmen kadromuz var. Yabancı Diller Yüksekokulu olarak tek gayemiz yaşadığımız bu zor günleri olanaklarımız dahilinde mümkün olan en etkili bir şekilde sonuçlandırarak fakültelerinizdeki eğitimlerinize başlamanızı sağlamak.

Siz öğrencilerimizden ricamız ise devamsızlık ya da not ortalaması yakalama gibi koşulların olmadığı bu ortamda içinde bulunduğunuz yapay rahatlık duygusundan bir an önce kurtulmanız. İngilizce Yeterlilik Sınavı (İYS) için sadece 2 ay var ve bu süre hızla geçecek. Uzaktan eğitim sürecinin başından itibaren sizler için ciddi zaman ve gayretlerle hazırlanan ödevlere, sınav denemelerine ve çevrimiçi derslere katılımınızın çok düşük olmasının, 13-14 Temmuz 2020 tarihlerinde gireceğiniz İngilizce Yeterlilik Sınavı sonuçlarınızı oldukça olumsuz yönde etkileyeceğinden kaygılanmaktayız. Bu nedenle sizlerden çevrimiçi derslere katılmanızı ve ilerleyen haftalarda yapılacak olan İngilizce Yeterlilik Sınavı denemelerini yapmanızı ve bu iki aylık süreçte PREPSIS üzerindeki video dersleri izlemenizi bekliyoruz.

Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü

15- 5- 2020