Uzaktan Eğitim HakkındaTüm Duyurular
MART

Değerli öğrencilerimiz,

Üniversitemiz uzaktan eğitime 23 Mart 2020  Pazartesi günü başlayacaktır. Uzaktan eğitimin teknik altyapısı Rektörlüğümüzce hazırlanmaktadır ve çalışmalar son aşamasına gelmiştir. Yüksekokulumuzun görevi ise hem TİB hem MDB derslerinin uzaktan eğitimle verilebilecek şekilde hazırlıklarının yapılmasıdır. Yüksekokulumuz bu çalışmalarını tamamlamıştır ve Yüksekokulumuzca açılan dersler uzaktan eğitimle verilecektir. Ayrıca COVID-19 salgınının uzun süre etkili olabileceği varsayımıyla sınavlarımızın içerik ve takvimi üzerinde de çalışma ve planlamalarımızı devam ettiriyoruz.

Uzaktan eğitimin yapılabilmesi için sizlerin yapması gereken en önemli uygulama, teknik altyapınızı hazırlamak olacaktır. Bu amaçla internet erişimi sağlanmalı, kullanılacak bilgisayarlarda hoparlör, mikrofon ve mümkünse kamera donanımı temin edilmelidir. Bu imkanlar ev ortamında kurulmalı, dersleri izlemek için internet kafe gibi kalabalık mekanlara gitmekten özellikle kaçınılmalıdır. Dersler akıllı telefon üzerinden de izlenebilecek olmakla birlikte ön çalışmalarımız telefon üzerinden verimli bir ders izlemenin mümkün olmadığını göstermiştir.

Dersler canlı olarak haftalık ders programındaki gün ve saatinde UZEM tarafından organize edilen sanal kampüs (https://onlinekampus.yildiz.edu.tr/oturum.html) web sitesi üzerinden yapılacaktır. Derslere canlı olarak bağlanmanız ve devam etmeniz dil becerilerinizin kaybolmaması için sizin avantajınıza olacaktır çünkü derslerde öğretmenleriniz ile anlık olarak diyalog kurarak soru sorma ve konuşma şansına sahip olacaksınız. Ancak devam durumu açısından canlı yayın derslere katılma zorunluluğu yoktur. Canlı yayınlanan dersler sistem tarafında kayıt altına alınıp birkaç saat içinde öğrencilerin erişimine sunulacaktır, daha sonra istediğiniz saatte dersi tekrar izleme şansına sahip olacaksınız.

İlk hafta derslerinde bazı teknik aksaklıklar ile karşılaşılması kaçınılmazdır. Bu sorunların üstesinden gelmek için var olan yapısal ve teknik şartlar altında elimizden geleni yapacağız ve umuyoruz ki bu sorunların üstesinden yine el birliği ile geleceğiz. Bu süreçte Yüksekokula ve öğretmenlerinize olabildiğince yardımcı olmanızı, çıkacak sorunlar karşısında paniklememenizi, öğretmenlerinizin talimatlarına uymanızı rica ederiz.

YTÜ YDYO Müdürlüğü

22- 3- 2020