YDYO Akreditasyon Süreci HakkındaTüm Duyurular
KAS

PEARSON ASSURED Kalite Güvence Sertifikası

Değerli YDYO Mensupları,

Bir süredir ön hazırlıklarını yürütmekte olduğumuz Pearson Assured Sertifika sürecini Aralık içinde resmi olarak başlatacağız. Bu süreç kapsamında, Kasım ayı boyunca iç değerlendirmemizi yürütmekteydik ve bu süre önümüzdeki hafta tamamlanacak. Aralık ayı başında Pearson'dan temsilciler kurumumuza ziyaret düzenleyecek ve süreci resmi protokol imzalayarak başlatacağız. Daha sonra da kalite kontrol ziyaretleri dönemsel olarak gerçekleşecek ve akreditasyon alındıktan sonra da yıl bazında tekrarlancaktır.. Bu noktada aşağıdaki genel bilgileri dikkatinize sunarız.

Pearson Assured nedir?

Dünyanın en büyük eğitim çözümleri şirketi Pearson tarafından geliştirilen, uluslararası tanınırlığa sahip kalite güvencesi ve akreditasyon sistemidir. Bu akreditasyona sahip eğitim kurumlarının öğrencileri, uluslararası düzeyde tanınırlığa sahip “Pearson Assured sertifikası” almaya hak kazanırlar.

Yaklaşık 100 ülkede eğitim çözümleri alanında faaliyet gösteren Pearson tarafından sağlanan kalite güvencesi ve akreditasyon hizmeti, gelişen dünya standartlarına göre geliştirilmekte ve uluslararası düzeyde kabul görmektedir.

Neden Pearson Assured?

Öğrenciler, başarıyla bitirdikleri programın “Pearson Assured” tarafından akredite edilmiş, dolayısıyla da kalite güvencesi sağlanmış bir program olduğunu gösteren bir sertifika almaya hak kazanacaklardır.

Söz konusu sertifika, öğrencilerin elde ettikleri yeterliliklerin akademik ve mesleki olarak daha büyük bir geçerliliğe sahip olmasına yardımcı olacaktır.

Pearson, dünya çapında 1000’den fazla kurum ile birlikte çalışmaktadır. Özellikle İngiltere’de, ABD’de, Avrupa’da ve Orta Doğu’da birçok kurum ve kuruluş ile çalışmalar yürütülmektedir. Dolayısıyla öğrencilerin kazandıkları sertifikalar, bahsedilen bölgelerde kariyerlerine devam etmelerine destek sağlayacaktır.

İlerleyen dönemlerde sizlerle daha detaylı bilgilendirme toplantıları yapılacaktır.

24- 11- 2018